Futsal na Europskim igrama Zagreb Rijeka 2016

Po prvi puta futsal ekipa Sveučilišta Sjever je nastupila na Europskim igrama i susrela se s najjačim ekipama u Europi .

Naši studenti su na izvlačenju skupina bili u četvrtom bubnju i bilo je za očekivati jaku skupinu. Na nesreću to se je i desilo i upali smo u skupinu s doprvakom posljednjeg prvenstva University of Minho Portugal, UniversityTbilisi State, Tehncal University of Ostrva.

Rezultati u grupnoj fazi:

University of Minho Portugal:Sveučilište Sjever 17:0
U prvoj utakmici naši studenti se nisu ni snašli a već je bilo 3:0 za protivnika . Ekipa University of Minho sastavljena od četiri seniorska reprezentativca Portugala ,5 juniorskih jednostavno se nametnula i igrom punog tempa koristeći svih 16 igrača potpuno nadmašila naše studente.

 

Tehncal University of Ostrva: Sveučilište Sjever 7:1
U drugoj utakmici naši studenti su se dobro nosili s favoriziranim timom iz Češke ali smo u završnici utakmice primili čak 4 gola i izgubili priliku za dobar rezultat.

 

UniversityTbilisi State: Sveučilište Sjever 15:3
Bez obzira na visok poraz to je bila utakmica gdje su naši studenti odigrali korektno do kraja ali se nisu snašli u igri gdje je ekipa UniversityTbilisi State igrala skoro cijelu utakmicu bez golmana i kontrolirala posjed lopte.

Nakon razigravanja po skupinama naša ekipa je ušla u razigravanje za plasman 16-22 mjesta. U skupini su sa Norwegien University of Science and Technology i University of Munster Deutschland .

Utakmice se igraju 21.07. 2016 i 22.07.2016 u dvorani Sutinska Vrela u Podsusedu u 9,30 sati.