Navijajmo za Sjever na Europskim sveučilišnim igrama 2016

Sveučilište Sjever nastupa po prvi puta na Europskim sveučilišnim igrama koje se ove godine održavaju u Zagrebu i Rijeci. Sveučilište Sjever predstavlja malonogometna ekipa – futsal. Studenti našeg sveučilišta odmjeriti će snage s najboljim sveučilišnim futsal ekipama iz cijele Europe, a u grupnoj fazi natjecanja našu ekipu očekuje najmanje 6 ogleda. Konačno izvlačenje grupa i raspored natjecanja za futsal održat će se u subotu, 16. srpnja 2016. godine, a prva utakmica odigrati će se u ponedjeljak, 18. srpnja, u Zagrebu. Detaljne informacije o našim predstavnicima i rasporedu njihovog natjecanja pravovremeno ćemo objavljivati na službenoj web stranici Sveučilišta. Informacije o Europskim sveučilišnim igrama pratite na službenoj web stranici igara: eug2016.com/hr/.

Treće Europske sveučilišne igre predstavljaju jedno od najvećih sportskih natjecanja u Republici Hrvatskoj na kojemu će nastupiti oko 5500 studenata sportaša iz 45 europskih zemalja s gotovo 300 sveučilišta. Mladi europski sportaši natjecati će se u 21 sportu: badmintonu, košarci, košarci 3×3, odbojci na pijesku, nogometu, futsalu, rukometu, judu, veslanju, tenisu, stolnom tenisu, taekwondou, odbojci, vaterpolu, bridžu, karateu, golfu, plivanju, ragbiju, šahu i sportskom penjanju. Također, studenti s invaliditetom natjecat će se u dva sporta i to u stolnom tenisu i plivanju. Tijekom održavanja igara koristiti će se 40 sportskih objekata u Zagrebu i 15 u Rijeci.

Pozivamo sve studente, profesore, djelatnike i simpatizere Sveučilišta te sve zainteresirane da posjete Europske sveučilišne igre te navijaju i podrže ekipu Sveučilišta Sjever.

Navijajmo svi za naš Sjever!