Prijem delegacije HASS-a kod Predsjednice Republike

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u svom je Uredu primila delegaciju Hrvatskog akademskog sportskog saveza .

Prijem u predsjedničkom uredu organiziran je u sklopu primanja predstavnika akademskih saveza i  najuspješnijih sportaša hrvatskih sveučilišta u prošloj akademskoj godini, kojima je predsjednica Grabar Kitarović ovom prilikom i osobno čestitala na ostvarenim rezultatima.

U delegacije Hass-a   na prijemu kod Predsjednice Republike prisustvovao je   Nedeljko Pavlec profesor predsjednik saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever  koji je u kratkom razgovoru s predsjednicom predstavio najmlađu akademsku sportsku udrugu

Čestitajući dobitnicima priznanja i nagrada u području akademskog sporta u 2015. godini, Predsjednica Republike kazala je kako ju veseli činjenica da su studenti u sportu našli još jedan hvalevrijedan izazov te pokazali kako kroz natjecanja i fair borbu ostvariti ciljeve u duhu prijateljskog i sportskog druženja.

 

„Tim više jer ste uz svakodnevne studentske obveze prihvatili i sportske izazove te pokazali kako se ustrajnim radom i svakodnevnim treniranjem osvajaju prvenstva i medalje“, istaknula je.

 

U svojem obraćanju Predsjednici, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Zrinko Čustonja zahvalio je na toplim riječima te istaknuo važnost ovih sportskih uspjeha za promociju nacionalnog sveučilišnog sporta i Hrvatske kao sportske zemlje. Ujedno je istaknuo nadu u to kako će se navedeni uspjesi dodatno potvrditi na Europskim sveučilišnim igrama, koje će se u srpnju 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci.

Po završetku izlaganja, predsjednici je svečano uručen i poklon Hrvatskog akademskog saveza – plišana maskota Europskih sveučilišnih igara, hrčak Hrki, kao i predsjedničko izdanje UniSport časopisa o akademskom sportu.