Menu
  • 12. srpnja 2021.

Sveučilišno prvenstvo u nogometu za akademsku godinu 2020/21. održano je u Svetom Martinu na Muri.

Na prvenstvu je nastupila i nogometna ekipa studentica Sveučilišta Sjever. Nakon grupne faze u konkurenciji studentica plasirale su se u polufinale.

U polufinalnom susretu susrele  su se ženske ekipe Sveučilište u Splitu i Sveučilište Sjever. Bolje su bile nogometašice iz Splita rezultatom 11:0, na kraju je ekipa Sveučilišta u Splitu bila i pobjednik prvenstva.

– Ekipa Sveučilišta Sjever na kraju je zauzela četvrto mjesto i svojim je nastupom pokazala da se i ženski nogomet popularizira na Sjeveru, a time je i ispunjen plan uključivanja u nove sportove, jedne ili dvije sportske ženske  ekipe u natjecanja pod okriljem  Hrvatskog akademskog sportskog saveza svake godine,  naglasio je Nedeljko Pavlec voditelj i koordinator za sport Sveučilišta Sjever.
– Ove godine studentski sport još čeka završnica državnog prvenstva FINALS HR Split 2021. gdje će studenti Sveučilišta Sjever nastupiti u futsalu za  žene, uličnoj košarci 3×3, tenisu, badmintonu, odbojci na pijesku, te stolnom tenisu u muškoj i ženskoj konkurenciji .To je još jedan dokaz rada i odluke Sveučilišta Sjever da omogući sportašima studentima da studiranje i sport na fakultet mogu i moraju ići zajedno, izjavio je profesor Pavlec.