Menu
  • 25. svibnja 2017.

Sveučilište Sjever pokazalo vještinu: Srebro i bronca u badmintonu

Od 18. do 21. svibnja održano je UniSport Finals natjecanje u Biogradu na moru koje je okupilo 1000 najboljih studenta iz cijele Hrvatske. 15 najboljih sveučilišta i veleučilišta borilo se za naslov državnog studentskog prvaka u futsalu, košarci, tenisu, odbojci, šahu, odbojci na pijesku, street košarci, stolnom tenisu, badmintonu i rukometu.

19. svibnja

U 9:00 započele su grupne faze natjecanja u svim sportovima osim u šahu i badmintonu. Prvi na teren od predstavnika Sveučilišta Sjever izašli su Mateo Sutnjak i Goran Čanadi koji su igrali odbojku na pijesku.

Protiv jake konkurencije iz Vukovara i Splita dečki su pokazali solidnu igru, ali izostao je rezultat. U prvom meču protiv Vukovara izgubili su 2:0 u setovima (8:21, 10:21) te u drugom meču protiv Splićana također su upisali poraz 2:0 (3:21, 15:21) i tako završili svoj nastup na turniru.

Sljedeći su na teren izašli tenisači Filip Dolenc i Goran Kovačić. Smješteni su u grupu D s Dubrovnikom, Osijekom i Splitom. Protiv Osijeka i Splita bili su jako blizu pobjede, ali protiv Dubrovnika koji su došli s poluprofesionalcima nisu imali šanse.

U prvom meču igrali su protiv Dubrovčana, a prvi je nastupio Dolenc koji je svoj meč izgubio 6:3. Još teže prošao je Kovačić s porazom od 6:0. Protiv Osijeka Dolenc je dobio svoj prvi meč 6:2, ali je Kovačić u napetoj borbi izgubio 6:4. Za ukupnu pobjedu odlučivali su parovi u kojoj su naši dečki izgubili 6:2. U revijalnom dvoboju protiv Splita u kojem naši dečki nisu mogli izboriti prolazak dalje, Dolenc je ponovno donio prvi bod Sjeveru, ali u drugom meču i u parovima Splićani su igrali bolje i slavili.

Od ostalih studenata sa Sjevera, Petra Kovač, Dora Cividini i Sofia Andrijan nastupili su kao ekipa u stolnom tenisu te su upisali dva poraza i pobjedu što nije bilo dovoljno za nastavak natjecanja. Izgubile su od Osijeka 3:2, Zagreb je bio bolji 3:0, a jedina pobjeda stigla je protiv Baltazara s također čistih 3:0.

Sa Sjevera su još prvog dana nastupili street košarkaši u sastavu Andrej Matotek, Boris Rubin, Andro Nakić i Jura Pintarić. Upisali su sva tri poraza u svojoj grupi protiv Vukovara (22:6) , Slavonskog Broda (11:4) i Zadra (14:13).

20. svibnja

Posljednjeg dana natjecanja dijelile su se medalje u svim sportovima, a Sjever je imao još predstavnike u badmintonu i šahu.

Šahisti su u sastavu Dominik Brunčić, Rafael Pavić i Borut Brozović završili natjecanje na 10. mjestu, a šahistice Mihaela Jaković, Anamarija Koščak i Ines Fulir osvojile su 7. mjesto.

Najbolji rezultat ostvarili su badmintonaši i badmintonašice. Nikola Vodopija i Juro Buljan su osvojili odlično treće mjesto gdje su dominantnom predstavom s 3:0 pobijedili Baltazar.

Još bolje u istom sportu završile su Matea Križan i Petra Levak koje su osvojile srebrnu medalju zlatnog sjaja. U direktnoj borbi za drugo mjesto, odličnom su predstavom pregazile Baltazar s 3:0.

Srebrna medalja oko vrata govori sve. Prvu utakmicu smo igrale protiv Sveučilišta u Rijeci, drugu sa Slavonskim Brodom i dvije pobjede u tim mečevima bile su dovoljne da se plasiramo u borbu za prva tri mjesta. Izgubile smo od Sveučilišta iz Zagreba, ali odmah poslije nadoknadile pobjedom protiv Baltazara. Jako sam zadovoljna postignutim rezultatom, ali uz još bolju pripremu sljedeće godine možda nam se osmjehne i zlato“, rekla nam je Petra Levak.

Od ostalih sportova, uvijek je na Finalsima poslastica futsal i košarka. U finalu futsala, dečki iz VERN-a osvojili su prvo mjesto gdje su u finalu porazili Vukovar 6:3, a u borbi za treće mjesto Split je pobijedio Zagreb, 7:2.

U košarci se borba za zlato odlučivala između VERN-a i Splita, a Zagrepčani su napetoj utakmici pobijedili Splićane 73:64, a Zagreb je sav bijes zbog poraza u polufinalu od Splita iskalio na Zadru kojeg su u utakmici za treće mjesto pregazili 90:49.

 

Zagrepčani pomeli konkurenciju

Sveučilište u Zagrebu apsolutno je pomelo konkurenciju sa čak 13 osvojenih zlata. Sveučilište u Rijeci zauzelo je drugo mjesto s dva osvojena zlatna odličja, a treće je s istim brojem zlata pripalo VERN-u.

U dva dana natjecanja hrvatski studenti su pokazali zavidnu sposobnost na sportskim borilištima, a ono što je najvažnije uživali su u odličnoj organizaciji ovogodišnjeg domaćina Biograda te su pokazali zajedništvo i sportski duh:

Posebno sam zadovoljna angažiranošću grada Biograda kao suorganizatora, jer teško da bi bez ovako dobre komunikacije bilo što od ovoga bilo izvedivo. Podigli smo razinu organizacije ovog događaja zbog čega se radujem suradnji i iduće godine, posebno zato jer se studenti osjećaju odlično ovdje u Biogradu“, rekla je Jelena Matešić, izvršna direktorica UniSport Finalsa za službenu stranicu UniSporta.

Studenti Sveučilišta Sjever mogu biti zadovoljni osvojenim srebrom i broncom u badmintonu, a pod vodstvom Nedeljka Pavleca svi su demonstrirali odličnu borbu i sportsku vještinu te jedva čekamo sljedeći UniSport Finals.